jobb jobb jobb å åter jobb

Att sommarjobba suger!!!! detta vet nog alla sen innan men det tål att upprepas...   


sommarjobba suger !!!!

Man blir inte helt tagen på allvar för man är ju trotts allt bara en sommar anställd. Dessutom får man sämre betalt än de fastanställda, fassten det är uppenbart att vi sommarjobbare får göra de tyngsta skit jobben. Tristessen är så hög att om man skulle ha mycket tråkigare skulle hela jorden sluta snurra. För det är just så det känns på jobbet.. som att tiden står still. Man sitter och lyssnar på de gamla utslitna radiolåtarna. Man tänker tyst för sig själv om "Im yours" spelas en gång till så kommer ja kasta mig ner i närmsta grav och be dem fylla den med jord. Im yours spelades 10 minuter senare.... (Suck jag är för feg)... efter timmar av arbete, slit och svett så känner man nu är det nog snart dags att gå hem. Det är då radion sätter sin andra kniv i ryggen på än. "kl är 8 det här är nyheterna med ......." efter fem minuter huvudräkning kommer man fram till att det är 7 timmar kvar av mitt 8 timmars arbetspass. Livet är hårt!!!


Men allt detta går att stå ut med av en simpel anledning... pengar.. det kanske inte är så mycket som man tycker man förtjänar, men det är onekligen pengar. Och pengar gör en lycklig det vet väll alla...........       


Misslyckat

Okej jag har alltid vetat att jag inte e den smartaste människan i världen. Men ibland förvånar man till och med sig själv. Jag ska försöka ta det från början.

(Det var ett tag sen detta hände nu men det är ändå värt att berättas)


 Jag åkte upp till Göteborg över helgen för att hjälpa Oskar med att bygga upp en bänk i hans kök. ehhmm ja vi hittade på lite annat över helgen, så måndagen... åkte vi med spårvagnen till bygguppen för att köpa den ek-skivor vi behövde för att lyckas bygga hela pjäsen."Hur svårt kan det vara att hitta en bygg affär i Göteborg??" Var precis vad vi sa innan vi åkte.  Så där gick vi tre förvirrade killar och letade efter vårat bygg varuhus.  För er som tänker fråga er fram i Göteborg... gör inte det. Göteborgare är nog det sämsta folkslag som finns på att ge vägbeskrivningar. (förutom tyskar... fråga inte..... det bara e så...  ) till slut efter vad som kändes som en evighet så kom vi i alla fall fram. Med ny funna krafter går vi in köper det vi ska ha. Vilket är ca 85 kg ek en massa skruv och en sticksåg. Personalen kollar minst sagt konstigt på oss  när vi glatt säger att vi ska ta spår vagnen hem. "har ingen av er bil ??" nej nej vi bär det här hem.....


Ungefär 15 meter utanför bygguppen inser vi hur dumma vi är............ det är men än 1 kilometer till närmaste hållplats och vi har två helt otroligt otympliga ek-skivor att bära på. Vad gör tre killar när de upp täcker detta ?? vänder de om å frågar om de kan hålla grejerna där tills vi hunnit fixa en bil ... nej nej vi fortsätter att gå. Efter att Adam nästan tappat byxorna 5-6 gånger och vi alla tre är helt genom svettiga i den varma sommar solen så inser vi att detta är helt omöjligt. Så Oskar börjar ringa taxibolag efter taxibolag... de bara skrattar åt oss.( det finns visst inte många hjälpsamma taxi förare kvar nu för tiden) Vi börjar minst sagt tappa humöret vi vet inte om vi ska skratta eller gråta. Men nöden har ingen lag vi ser snart en Lidel affär... Adam och Oskar springer snabbt upp och "lånar" en vagn. Efter mycket skratt svett och skam är vi äntligen framme vid spårvagnen. Och går om bord med en suck av lättnad vi har klarat det !!!


"det är ej till låtet att ta med bygg mattreal på spårvagnen. Vänligen stig av vagnen" hörs en röst ur spårvagnens gamla högtalasystem. Vi får helt enkelt stiga av. Inte nog att vi gått helt genom svettiga genom halva Göteborg kånkandes på en massa bråte. Vi bil dessutom av slängda från spårvagnen!! Det var länge sen jag kände mig så misslyckad ^^ Till slut kom vi i alla fall fram med våra skivor. Oskar blev 4 timmar försenad till jobbet. Men köket är nu finare än det någonsin varit innan och vi lärde oss alla en värde full läxa. ... tänk innan ni gör något dumt ;)        


Från en kille på resande fotJag är inte ofta ute och reser. Livet i min lilla trea i Göteborg kan bli rätt trist det med.  Drömmare som man är, så försvinner man lätt bort i fantasins värd. Drömmer om äventyr långt bortom.... Netto. Det är galna drömmar för en fattig student som mig. Man tvingar sig själv ur sin villad fantasi och fortsätter att plugga....
 
Men skam den som ger sig. Nu har jag levt ur min ryggsäck i en vecka. Mina kläder luktar gammal ryggsäck. Mitt hår ser ut som det e taget från en x-men film. Jag har ont i varige led efter att ha legat på golv, bänkar och madrasser. Men inget av det rör mig just nu för jag har varit i Lidels hemland, och sett all de har att rebjuda. Bestigit ändlös höga byggnader, hälsat på min visa far (som jag för övrigt "köpte" en galet fin kamera av) träffat min söta mor. (Som även hon dricker bag in da box) träffat nya och gammla vänner. nu (efter mycket om och men) ska jag spendera en vecka men delar av gänget på Sveriges stränder. Än så länge har den här sommaren verkligen varit ett äventyr. jag säger inte att det varit underbart rakt igenom och absolut inte alls vad jag hade planerat att det skulle bli.

Det är just det som får mig att tycka att det är värt att nämna. Sakerna som inte riktigt gick enligt planerna kommer vi alltid komma ihåg. Ni vet det där som får allt att gå fel, inte jobbigt fel utan bara helt ... fel. Kalla det ödet, gud eller helt enkelt ren slump.(kalla det vad ni vill) Jag är i alla fall glad över att alla mina planer inte gick i lås, för mycket bättre sommar än det här kunde inte ens jag drömma om.Hoppas bara att detta äventyret kan bli lite lugnare snart. En stakars kille som jag måste få tid att vila ^^  


i alla fall i Sverige

Då var man hemma från tyskland igen. Eller ja det var ett tag sen, men bättre sent än aldrig... tyskland var som det alltid har varit ...ehhmm... tyskt . En sak kändes där emot inte så normalt. Jag var i tyskland 4 dagar utan att köpa någon sprit alls.(Världen är full av överraskningar.) jag stoppade till och med 4 stakars kofermander att köpa med sig likör hem. Stakarna måste ha hatat mig ^^ men men det e sånt man får tåla när man ska leka ledare.


Men konstigt nog finns det mer i tyskland än bara sprit.. jag vet att detta kan komma att förvåna många  här hemma i Sverige. Men det finns en hel del värt att se i detta konstiga/unika land. En av dessa sevärdheter är deras enormt oattraktiva kvinnor (de fick mig verkligen att känna mig glad över att bo i Sverige). En annan är deras oeffektivitet. (Om det ordet inte finns så borde det verkligen läggas till i saol.) Jag vet inte hur många av er som handlar på Lidel. Men ni som har varit där vet vad jag menar. Till er som nu inte satt sin fot där. Har jag 10 ord att säga. jäkla små tattar kassor utan någon som helst tanke bakom.(De gör stora inköp till ett helv**e) Deras extremt lustiga språk tycker jag också borde räknas som en turist attraktion.(Slå upp ordet fjäril i en svensk-tysk ordbok så vet ni vad jag menar.) och det finns mycket mycket mer värt att skratta åt där nere. Så skit i sol semestern skratta dig till söms i tyskland i stället.  


Jag ska inte vara allt för elak mot dem de bjöd mig ändå på en rolig helg. Som jag inte kommer att glömma bort på länge. Det finns mycket mer att berätta men inget jag orkar med nu. Jag tror ordet jag söker är "Peace out"             


RSS 2.0